Meny

Dette har skjedd natt til torsdag

Politiet aksjonerte natt til torsdag etter at en mann skjøt en politimann og forskanset seg i et hus på Vinstra, der han senere ble pågrepet. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De viktigste hendelsen og nyhetene fra de siste timene innenriks og utenriks.

I Norge:

Pågrepet etter hagleskudd mot politimenn

Etter en dramatisk natt er en 69 år gammel mann pågrepet for å ha skutt en bevæpnet politimann med hagle på Vinstra.

Usikkert når branntomt på Jørpeland kan undersøkes

Det er usikkert når politiets kriminalteknikere kan undersøke branntomta der to eldre personer mistet livet på Jørpeland i Rogaland onsdag.

Ap bommet med tre milliarder på statsbudsjettet

I sitt alternative statsbudsjett ville Arbeiderpartiet at skatten skulle økes med til sammen 10.2 milliarder kroner i 2015 sammenlignet med regjeringens forslag. Men de bommet med tre milliarder kroner.

Overlevelsen varierer mellom norske sykehus

Det er tydelige forskjeller mellom norske sykehus i andelen pasienter som overlever hjerteinfarkt, hjerneslag og hoftebrudd, men forskjellene er mindre enn før.

Ville kjøre til Sverige med tre dekk

Da politiet i Follo kom til Vinterbrosletta etter melding om at en bil hadde kjørt utfor veien, fant de en sjåfør som ville kjøre til Sverige med bare tre dekk på bilen.

Høyre-topp vil ha Telenor-høring i Stortinget

Høyreveteranen Michael Tetzschner ønsker en høring om Telenors rolle i VimpelCom-saken. Han er ikke fornøyd med redegjørelsen som næringsminister Monica Mæland (H) leverte skriftlig onsdag.

Reaksjoner på Brann-fiaskoen

Vi kommer ikke utenom reaksjoner på gårsdagens kvalifiseringsdrama der lille Mjøndalen sendte storklubben Brann rett ned i 1. divisjon:

Drillo: – Ingen bombe at Brann rykker ned

Hansen: – Fikk større tro jo mer jeg så Brann

I verden:

Flere hundre pågrepet i Ferguson-uro i USA

Over 400 personer er blitt pågrepet i USA de siste dagene under protester mot beslutningen om ikke å ta ut tiltale i Ferguson-saken.

Eksplosjon rammet britisk ambassadebil i Kabul

Minst fire sivile ble drept da en selvmordsbomber angrep en britisk ambassadebil i Afghanistans hovedstad Kabul torsdag.

Like etter skytes 12-åringen av politiet

Overvåkningsbildene som viser hva som skjedde da en gutt i Cleveland ble drept av politiet er frigitt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus