Meny

69-åring varetektsfengslet for drapsforsøk på politimann

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som skjøt og skadet en politimann onsdag kveld, er i Sør-Gudbrandsdal tingrett varetektsfengslet i fire uker.

69-åringen er siktet for forsøk på forsettlig drap etter at han ved 20.30-tiden onsdag skjøt en politimann i ryggen med hagle. Politimannen hadde skuddsikker vest, og ble ikke alvorlig såret av skuddet. Torsdag ble han behandlet ved Ullevål sykehus.

– Det var en dramatisk situasjon. Heldigvis ble ikke vår kollega livstruende skadd. Vi er fornøyd med at pågripelsen skjedde uten at flere skudd ble løsnet, sier politistasjonssjef Bjørn E. Bergundhaugen i Lillehammer til NTB.

Den 69 år gamle mannen er nå innlagt på psykiatrisk sykehus.

Med hagle i døra

Onsdag kveld fikk politiet melding fra et legekontor på Vinstra, der 69-åringen blant annet skal ha forsøkt å slå legen sin. Da politiet kom fram til legekontoret, var mannen borte.

Da to politimenn så forsøkte å kontakte ham hjemme, kom han ut med en hagle og skjøt to skudd etter dem. Det ene skuddet traff en politimann i ryggen.

– De to rekker ikke annet enn å prøve å komme seg vekk. I det de løper fra stedet, blir det avfyrt to skudd, og det ene treffer ham lavt i ryggen. De kommer seg i sikkerhet og får bistand fra sin kollega, som får varslet om hendelsen, sier politistasjonssjef Bjørn E. Bergundhaugen i Lillehammer til NTB.

Pågrepet

Natt til torsdag omringet politiet 69-åringens bolig. Beredskapsstyrken forsøkte å få kontakt med ham via telefon og ropert, uten å få svar. Til slutt slo de inn døren, og pågrep mannen klokka 4.45. En kvinne som var leieboer i underetasjen i boligen, ble evakuert.

Folk i området ble oppfordret til å holde seg inne og låse døren mens 69-åringen fortsatt var på frifot.

Fratatt jaktvåpen

Politiet har tidligere vurdert at mannens helsesituasjon tilsier at han ikke burde ha våpen, og har tatt jaktvåpen fra ham.

– Det var ingen forventning om at han skulle ha et våpen, men det er klart det går an å ha uregistrerte våpen eller å skaffe seg våpen som ikke registreres, forklarer Bergundhaugen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus