78 mindreårige demonstranter fengslet i Egypt

En egyptisk domstol har dømt 78 mindreårige til mellom to og fem års fengsel for å ha deltatt i demonstrasjoner til støtte for landets avsatte president Mohamed Mursi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de 78 dømte er gutter i alderen 13-17 år. De fikk dommene i en domstol i byen Alexandria onsdag. Årsaken var at de deltok i Det muslimske brorskaps demonstrasjoner de siste tre månedene, ifølge en rettslig tjenestemann.

Egyptiske myndigheter har stemplet Brorskapet som en terrororganisasjon.

Det statlige nyhetsbyrået MENA melder at guttene ble pågrepet for å ha deltatt i protester sammen med en gruppe som ønsker at det egyptiske regimet skal falle, og at «de blokkerte veier og transport og skremte innbyggere».

Myndighetene i Egypt har gjennomført flere aksjoner mot Mursis tilhengere etter at han ble avsatt av hæren i et kupp i juli fjor.

Onsdag slo et egyptisk rettsutvalg fast at sikkerhetsstyrkene i landet ikke gjorde noe galt da de stormet Mursi-tilhengernes protestleir ved Rabia al-Adawiya-moskeen i Kairo i august i fjor. Over 600 sivile ble drept.

Minst 1.400 personer har totalt mistet livet i aksjonene og mer enn 15.000 er fengslet. Mange av dem har blitt fengslet etter masserettssaker som FN har beskrevet som «enestående i nyere historie».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus