Meny

Politiet kartlegger matinnkjøpet til død tiårings mor

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet kartlegger økonomien og matinnkjøpet til en kvinne i ukene før hennes ti år gamle sønn døde i sommer. Gutten døde trolig av underernæring.

– Dette arbeidet vil ta noen uker, men opplysningene vil kunne gi oss utfyllende informasjon om omsorgssituasjonen i hjemmet og hva hun har gjort som mor, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til NRK.

Den ti år gamle gutten ble funnet død i sitt hjem på Mortensrud i Oslo 27. august. Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer med at gutten trolig døde av undernæring. Den endelige rapporten er forventet denne uken.

Moren, som nekter straffskyld, er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge. Hun døgnobserveres av rettspsykiatrisk sakkyndige ved Dikemark sykehus, som skal levere en rapport om hennes tilregnelighet.

To av guttens skolekamerater ble avhørt på Barnehuset i Oslo mandag. De traff tiåringen i begynnelsen av august og har fortalt politiet at han da var i tilsynelatende god form.

Guttens far, som bor i Pakistan og aldri har vært i Norge, visste ikke at moren er siktet i saken, skriver Aftenposten.

Politiet har ikke klart i komme i kontakt med faren, men mener han ikke er et sentralt vitne i saken, ifølge NRK.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus