Meny

Omstridt «sjekkeekspert» planlegger kurs i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han ble kastet ut av Australia og nektet innreise i Storbritannia. Nå er den omstridte «sjekkeeksperten» Julien Blanc snart på vei til Oslo.

Blancs selskap har planlagt en «bootcamp» i Oslo fra 22. til 24. januar, melder Dagbladet. Prisen er 500 dollar per deltaker.

Kritikere mener Blancs sjekkekurs oppfordrer til trakassering av og vold mot kvinner. Han er blitt spesielt omstridt for en «sjekketeknikk» hvor han tar kvelertak på kvinner og hysjer på dem, noe han selv mener er en god måte å fange kvinnenes oppmerksomhet på.

Flere land, deriblant Sør-Korea og Brasil, har varslet at de vil nekte ham innreise, og senest onsdag ble han nektet innreise i Singapore.

Blanc var i Norge tidligere i år. Han har profilert seg som «pick up artist» i flere år, men i høst har en kampanje utløst sterke protester mot ham

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus