Meny

To nordmenn siktet for terror

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to nordmennene som i oktober fikk frosset sine formuer og bankkontoer, er siktet for terror. PST mener de to har sluttet seg til opprørsgruppen IS i Syria.

Onsdag bekrefter Politiets sikkerhetstjeneste (PST) at de to 23-åringene Abu Aluevitsj Edelbijev og Abdul Hakim Sanchez Hammer er siktet etter terrorparagrafen, som kan gi lovens strengeste straff når de kommer hjem til Norge, melder NRK.

I oktober skrev flere medier om at PST gikk til Oslo tingrett for å få frosset bankkontoene deres, noe sikkerhetstjenesten fikk medhold i.

– Retten har tatt konkret stilling til om det er skjellig grunn til å mistenke dem for brudd på 147a. De har funnet at det er det, sier politiadvokat Anne Karoline Bakken Staff i PST til NRK.

Det betyr at det er mistanke om at nordmennene har begått terror, forsøkt å gjøre det eller at de har medvirket til terrorhandlinger. De to mennene skal begge har vært i Syria i godt over ett år, ifølge kanalens kilder.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus