Mann (40) fikk nye armer i dobbeltransplantasjon

– Det er en utrolig gave, sier Will Lautzenheiser om sine to nye armer som han har fått fra en anonym donor. «Sønnen vår ga de beste klemmene», sier donorens familie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

40 år gamle Will Lautzenheiser mistet begge armene og beina etter en alvorlig streptokokkinfeksjon i 2011.

Under en pressekonferanse tirsdag viste han frem sine to nye armer som han har fått fra en anonym donor. Ved siden av ham satt leger ved Brigham and Women’s Hospital i Boston.

13 kirurger opererte på ham i nesten ti timer forrige måned, ifølge Reuters.

Se video øverst i artikkelen.

Les også: Lam mann går etter celletransplantasjon

– Sønnen vår ga de beste klemmene

– Selvfølgelig vil jeg takke og ære minnet til den mannen som jeg er så takknemlig for å ha mottatt armene fra. Denne personen som er anonym for meg, vil alltid være like nær meg som min egen hud. Det er virkelig en utrolig gave, sa Lautzenheiser.

I en anonym uttalelse fra donorens familie heter det:

«Sønnen vår ga de beste klemmene, vi håper at du kommer deg fint og at de som du elsker, vil få gleden av å omfavnes av deg.»

– Og ja, det å kunne holde min elskede i armene mine igjen er virkelig det beste, kommenterte Lautzenheiser under pressekonferansen.

40-åringen som tidligere var professor ved Boston University, hvor han underviste i filmproduksjon og manusskriving, forklarte at han per i dag har begrenset funksjon i de nye armene.

Fremdeles venter mye behandling og rehabilitering, men Lautzenheiser håper etter hvert å kunne vende tilbake til jobben.

Les også: Verdens første hjertetransplantasjon med «dødt» hjerte

– Nervene må vokse sammen

Det kirurgiske inngrepet involverte 35 helsepersonell, inkludert 13 kirurger, opplyste Brigham & Women's Hospital, ifølge nyhetsbyrået.

Dr. Matthew Carty forklarte at Lautzenheisers nerver nå må vokse sammen med nervene i de nye armene. De forventer at han vil oppleve en økt grad av følelse nedover i armene etter hvert som tiden går.

– Om noen måneder vil han kunne føle ting lengre ned i armene enn han gjør i dag, og til slutt håper vi han vil ha følelse helt ut til fingertuppene, sa Carty under pressekonferansen.

Dobbel armtransplantasjon er sjeldne, men har vært gjennomført flere ganger de senere årene.

Personvernpolicy