Meny

Rosenborg mot kjempeunderskudd

Tove Moe Dyrhaug sier Rosenborg har kontroll på utgiftene neste år. Her er hun sammen med Jonas Svensson tidligere i sesongen. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg går mot et underskudd på 15-17 millioner kroner. Det er dobbelt så stort som forventet, men allerede neste år regner RBK å gå i balanse.

Årets sesong ble sportslig litt midt på treet med annenplassen i serien etter en solid høstinnspurt. Økonomisk ble derimot underskuddet vel stort.

– Vi har kontroll på kostnadene, sier RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug til rbkweb.no.

Det er en inntektssvikt på fire millioner kroner og ekstraordinære kostnader på fem til syv millioner kroner som er årsaken til at prognosene viser at konsernet vil tape langt mer enn de budsjetterte seks millioner kroner.

Billettsalget har sviktet mest og har falt fra 35 til 26 millioner kroner. I de ekstraordinære kostnadene ligger sluttpakker til Per Joar Hansen og Bård Wiggen, et forlik med tidligere RBK-trener Jan Jönsson og et krav fra investoren Arthur Buchardt.

– Vi er fortsatt den klubben med absolutt størst inntekter i Norge. Det er mange utfordringer i norsk fotball, men vi er best stilt av eliteserielagene, sier hun.

For å komme i balanse er planen å kutte kostnadene til sportslig avdeling med ti millioner kroner. 15. desember blir RBK-styret forelagt neste års budsjett.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus