Meny

Fire drept under polio-kampanje i Pakistan

Tre helsearbeidere og en sjåfør ble drept under arbeidet med å vaksinere barn mot polio. Foto: Naseer Ahmed (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre kvinnelige helsearbeidere og den mannlige sjåføren deres ble onsdag skutt og drept sørvest i Pakistan i forbindelse med at de reiste rundt for å vaksinere barn mot polio.

Over 65 helsearbeidere og sikkerhetspersonell er drept i Pakistan som følge av at de deltar i kampen mot polio. Onsdagens angrep, som skjedde i nærheten av Quetta i Balochistan, er det blodigste på to år.

Taliban har stått bak flere av de tidligere angrepene. Opprørsgruppen hevder at kampanjen mot polio er en dekkoperasjon for vestlige spioner, og den anklager også helsearbeiderne for å gi vaksiner som fører til at barna blir sterilisert.

Bilen til helsearbeiderne ble angrepet idet den var på vei for å møte en politieskorte, opplyser en politimann i Quetta. Gjerningsmennene kom på motorsykkel og skjøt de fire med håndvåpen.

Antall poliotilfeller i Pakistan har i år steget til 265, det høyeste på 15 år.

På verdensbasis er knapt 300 smittet i år, og Pakistan får skylden for at viruset, som kan føre til lammelser i løpet av få timer, er spredt til land som Syria, Kina, Israel og Egypt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus