Meny

Gymlærer forsøkte å tvinge elev ned i bassenget:

– Jeg sa stopp, men han ville ikke høre

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandra Garcia (14) forteller sin historie etter svømmebasseng-episoden som har gått verden rundt.

Mobilvideoen filmet av sjokkerte medelever, der gymlæreren ved en skole i Stockton i California forsøker å slepe en elev ned i bassenget har rystet hele USA.

ABC Nyheter omtalte hendelsen søndag.

Bakgrunn: – Dette er totalt uakseptabelt!

Nå står eleven fram for amerikanske ABC News. 14 år gamle Sandra Garcia sier hun forsøkte å få læreren til å stoppe, men han ikke ville høre etter.

Læreren tilbake på jobb

I intervjuet forteller hun og moren at de er sjokkerte over å få vite at læreren en måned etter hendelsen var tilbake i gymsalen for å undervise en barneskoleklasse.

– Der jentene er mye mer sårbare og yngre, sier en forferdet mor, Susie Garcia.

Skolen visste ikke

Læreren ble permittert en måned med lønn etter hendelsen i august. En måned senere fikk han komme tilbake for å undervise en barneskoleklasse. Da ABC News konfronterte skolen med at læreren var siktet for vold mot et barn, valgte skolen å permittere læreren igjen. Familiens advokat har varslet søksmål mot skolen.

Læreren har ti års erfaring ved skolen og har rent rulleblad. Han har ikke svart på amerikanske mediers henvendelser og kan miste retten til å undervise dersom han blir dømt for hendelsen.

Se den opprinnelige videoen om hendelsen under:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus