– Fant brev om hvor Madeleine kan være dumpet

ETTERFORSKER: Madeleine McCann forsvant sporløst fra ferieleiligheten til McCann-familien i Praia da Luz den 3. mai 2007. Britisk og portugisisk politi etterforsker nå forsvinningssaken. Foto: AP Photo
ETTERFORSKER: Madeleine McCann forsvant sporløst fra ferieleiligheten til McCann-familien i Praia da Luz den 3. mai 2007. Britisk og portugisisk politi etterforsker nå forsvinningssaken. Foto: AP Photo

Politiet skal ha avvist tips om at Madeleine kan være dumpet i innsjø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et brev som skal ha blitt funnet utenfor hotellrommet der Madeleine McCann forsvant i 2007, hevder avsenderen å vite hvor liket av den savnede jenta kan bli funnet.

Det er en ansatt ved hotellet som fant brevet foran døren til hotellrommet, samme dag som ettårsmarkeringen for forsvinningen.

Brevet skal angivelig ha blitt levert til lokalt politi i mai 2008.

– Det regnet den kvelden og jeg var gjennomvåt da jeg fant det. Det sto helt klart Madeleines navn på toppen av brevet. Det var skrevet på portugisisk, sier mannen til Daily Mirror.

Les også: Håper gardiner kan gi gjennombrudd i Maddie-saken

– Siste hvilested

I brevet blir det hevdet at liket av Madeleine McCann kan bli funnet i en innsjø i nærheten av byen Praia da Luz, hvor den da tre år gamle jenta forsvant.

IKKE GITT OPP: Foreldrene til Madeleine, Kate og Gerry McCann, har aldri gitt opp håpet om å finne datteren. Foto: ApIKKE GITT OPP: Foreldrene til Madeleine, Kate og Gerry McCann, har aldri gitt opp håpet om å finne datteren. Foto: Ap

Ifølge Daily Mirror ble brevet avvist av politiet.

Avisen skriver at flere politipatruljer reiste til stedet og søkte etter treåringen på land allerede få måneder etter at Madeleine ble meldt savnet, men at det aldri ble sendt dykkere for å sjekke om hun kunne ligge i vannet.

Foreldrene til Madeleine, Gerry og Kate McCann, klamrer seg fortsatt til håpet om at datteren er i live.

Les også: – Flere nordmenn mener å ha sett Madeleine

Vil ikke kommentere

Clarence Mitchell, talsmann for familien, sier likevel at de ønsker tips som kan føre til nye undersøkelser i saken.

– Men vi kan ikke kommentere enkeltdetaljer ettersom det er en oppgave for portugisiske myndigheter, sier Mitchell.

Scotland Yard har ikke ønsket å kommentere påstandene om at det skal finnes et brev som hevder å ha informasjon om hvor Madeleine kan bli funnet.

Les også: Tror på gjennombrudd i Madeleine-saken

Ville vært elleve år

Madeleine ville i dag vært elleve år gammel, og politiet har ikke gitt opp håpet om å finne henne i live.

– Jeg tror virkelig det er folk der som holder nøkkelen til Madeleines forsvinning, og at de kan være helt uvitende om det, sier etterforskningsleder i Scottland Yard Andy Redwood tidligere uttalt.

I overkant av 190.000 norske kroner er utlovet i dusør til personer som fører til identifisering av den eller de som er ansvarlige for bortføringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus