Semitraileren er centimeter fra å treffe elgen

Elgen løper over E6 rett foran en stor semitrailer. – Jeg tenkte det ville gå galt, sier Kurt Nordheim som så hendelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kurt Nordheim filmet elgen som løp foran semitraileren. Du kan se videoen øverst i saken.

– Jeg tenkte det ville gå galt. Heldigvis gjorde det ikke det, sier han til Trondheimsavisen adressa.no.

Les også: Sekunder fra katastrofe

Nesten-ulykken skjedde lørdag formiddag på E6 sør for Støren, ved Nerøien. Det var Oppdal-avisen opp.no som først meldte om hendelsen.

Var redd for forbikjøring

Føreren av semitraileren, Håkan Ward fra Karlstad i Värmland, var mest opptatt av å skjerme de andre trafikantene da han skjønte hva som var i ferd med å skje.

– Jeg var redd for at det skulle komme en personbil bakfra og kjøre forbi meg, så det var en av årsakene til at jeg skiftet kjørefelt, sier han til opp.no.

Les også: Risikerte eget liv for å stoppe bilist i feil kjørefelt

Hendelsen skjedde på en rett strekning i 80-sonen med to kjørefelt.

Ved å skifte felt, forsøkte sjåføren også å dirigere elgene tilbake fra veien, ifølge opp.no, men uten hell. Den staeste av dem krysset motorveien rett foran Ward.

Smilte og vinket

Ward har kjørt vogntog i 32 år, og denne lørdagen fraktet han fisk til Gardemoen som skulle til Shanghai. Sjåføren måtte bremse kraftig i møte med elgen, men lasten klarte seg.

Det gjorde også elgen. Da den var kommet trygt over veien, kunne tilskuer Kurt Nordheim se at den svenske sjåføren smilte og vinket til han.

– Jeg så at han smilte da han forsvant forbi meg. Han var tydeligvis lettet over at det gikk bra. Semitraileren hadde hatt liten sjanse til å reagere om det hadde vært mørkt, sier Nordheim til adressa.no.

Les også: Sekunder før neste tog reddes barnevogna fra togsporet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus