Etterforsker får varslerstatus i Monika-saken

Advokat Fredrik Verling (bak) representerer 32-åringen som ble pågrepet for drap etter at en varsler meldte fra om svakheter ved politiets opprinnelige etterforskning. I forgrunnen politiadvokat Asbjørn Onarheim, som begjærte den siktede fengslet etter pågripelsen i oktober.
Foto: Paul S. Amundsen / NTB scanpix
Advokat Fredrik Verling (bak) representerer 32-åringen som ble pågrepet for drap etter at en varsler meldte fra om svakheter ved politiets opprinnelige etterforskning. I forgrunnen politiadvokat Asbjørn Onarheim, som begjærte den siktede fengslet etter pågripelsen i oktober. Foto: Paul S. Amundsen / NTB scanpix

Drapsetterforskeren som sa fra om for dårlig etterforskning i Monika-saken på Sotra, får status som varsler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimesteren i Hordaland, Geir Gudmundsen, bekrefter varslerstatusen overfor etterforskerens advokat, skriver VG.

– Jeg har mottatt positivt svar på min anmodning om varslerstatus for min klient, sier advokat Jens-Ove Hagen. Varslere har et særskilt vern i arbeidsmiljøloven, nettopp for at de skal kunne varsle om kritikkverdige forhold uten frykt for gjengjeldelse.

For en måneds tid siden ble en 32 år gammel mann fra Litauen pågrepet og siktet for å ha drept åtte år gamle Monika Sviglinskaja for tre år siden. Da hadde en etterforsker sagt fra om mangler ved den opprinnelige etterforskningen, som endte med at politiet henla saken etter å ha konkludert med at åtteåringen hadde tatt sitt eget liv. Den pågrepne mannen hadde tidligere vært samboer med jentas mor.

Spesialenheten for politisaker etterforsker bergenspolitiets behandling av saken. (©NTB)

Personvernpolicy