Erdogan: Menn og kvinner skapt for ulikt arbeid

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan deltar på åpningen av en imam-skole i Ankara i forrige uke sammen med sin kone Emine Erdogan. Foto: Umit Bektas (Reuters)
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan deltar på åpningen av en imam-skole i Ankara i forrige uke sammen med sin kone Emine Erdogan. Foto: Umit Bektas (Reuters)

Kvinner og menn passer ikke til de samme jobbene ettersom det er naturstridig, mener Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Du kan ikke sette en ammende mor i den samme situasjonen og med de samme forventningene som til en mann, som ikke har dette ansvaret, sa Erdogan da han mandag talte under en konferanse om «kvinner og rettferdighet» i Istanbul.

Han sa også at kvinner bør prioritere morsrollen, og at dette er en korrekt islamsk livsførsel.

– Du kan ikke få kvinner til å ta de samme jobbene som menn, slik tidligere kommunistregimer gjorde. Gi henne en spade og få henne til å jobbe? Du kan ikke gjøre det. Dette strider imot hennes sarte vesen, fastslo Erdogan i sitt innlegg.

Les også: – Håpløst for syriske flyktninger i Tyrkia

Erdogan, som var landets statsminister i elleve år, har tidligere blitt kritisert for å ha sagt at alle tyrkiske familier bør ha minst tre barn.

Tidligere var Erdogan medlem av Rettferds- og utviklingspartiet (AKP), som har islamske røtter, men som har tilpasset partiprogrammet til Tyrkias sekulære grunnlov.

Les også: Erdogan erklært som valgvinner i Tyrkia

Han forlot partiet i august for å kunne bli president, men han har fortsatt tett kontakt med partiet.

Kun 29 prosent av tyrkiske kvinner i arbeidsfør alder er yrkesaktive. Til sammenligning er 68 prosent av norske kvinner yrkesaktive.

Personvernpolicy