Meny

Tolvåring døde etter å ha blitt skutt av politiet i USA

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tolv år gammel gutt døde søndag av skadene han fikk da han ble skutt av politiet i Cleveland i USA lørdag. Gutten bar ifølge politiet en luftpistol som han nektet å legge fra seg.

Tolvåringen ble skutt i magen med ett skudd, bekrefter politiet overfor nettavisen Cleveland.

Politiet ba gutten om å legge fra seg våpenet og rekke hendene i været. Den ene politimannen avfyrte to skudd mot gutten da han trakk luftpistolen ut av beltet.

Han ble brakt til sykehus med alvorlige skader. I løpet av natten ble tilstanden verre, og han døde tidlig søndag morgen.

Politiledelsen sier hendelsen skal etterforskes.

Flere lokale innbyggere kommenterer at hendelser som dette ikke er uvanlig. «Noen ganger er tolvåringer kriminelle og får seg selv skutt. Dette er et gjengterritorium» skriver én.

I USA har det vært flere episoder hvor politiet har skutt og drept innbyggere.

Torsdag ble en ubevæpnet, 28 år gammel mann skutt og drept av en politimann i en trappeoppgang i Brooklyn i New York, og en jury vurderer om det skal tas ut tiltale mot politimannen som skjøt og drepte 18 år gamle Michael Brown i Ferguson i august.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus