Meny

Nederland ferdig med å samle vrakrester etter MH17

Deler av flyvraket etter Malaysia Airlines' rute MH17 fraktes fra stedet der det styrtet i juli. Foto: Antonio Bronic / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidet med å fjerne vrakrester fra krasjstedet til det malaysiske flyet som styrtet i Øst-Ukraina i juli, er fullført, ifølge nederlandske myndigheter.

Et godstog har fraktet flydelene til byen Kharkov øst i Ukraina. Derfra blir delene transportert til Nederland, der flyet skal rekonstrueres som en del av etterforskningen.

– På tross av den lokale sikkerhetssituasjonen har teamet kunnet jobbe som planlagt, heter det i en uttalelse fra nederlandske myndigheter søndag.

Noen få deler av flyvraket var for store til at de kunne transporteres med tog, så de ankom Kharkov med lastebil lørdag.

Les også: Video kaster nytt lys over MH17-flystyrt

Alle de 298 om bord mistet livet da Malaysia Airlines' rute MH17 på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur styrtet i nærheten av separatistkontrollerte Donetsk i Øst-Ukraina i juli.

Ukraina anklager Russland for å ha forsynt separatistene med bakke-til-luft-raketter, noe Moskva nekter for.

Les også: Anklager Ukraina for å hindre granskning av flykatasterofe

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus