Brorskaps-leder beskyldes for spionasje for Norge

En egyptisk domstol beskylder en nylig pågrepet leder i Det muslimske brorskap for å ha spionert på vegne av Norge og USA, melder statlige medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mohamed Ali Bishr ble torsdag pågrepet og varetektsfengslet, beskyldt for å ha spionert på vegne av andre land. Lørdag ble det kjent at han er beskyldt for å ha spionert for Norge og USA, ifølge den statlige egyptiske avisen Al-Ahram.

Ifølge påtalemyndigheten i landet er anklagene basert på opptak av Bishr. Han vil mandag bli innkalt til en høring der han kan svare på beskyldningene.

Bishr var en framstående skikkelse i det nå forbudte brorskapet, og han var blant annet minister i regjeringen til president Mohamed Mursi, som ble avsatt av militæret i fjor sommer.

Det muslimske brorskap ble forbudt i Egypt etter at Mursi ble avsatt, og flere tusen medlemmer har blitt fengslet siden da. Også de fleste lederne i Brorskapet er pågrepet.

I det norske Utenriksdepartementet opplyser pressevakt Veslemøy Salvesen at de er gjort kjent med saken. Den undersøkes av ambassaden i Kairo.

– Vi har kontaktet egyptiske myndigheter, men ikke fått svar ennå, sier Salvesen til NTB.

Personvernpolicy