Frykt for mer sprengstoff på avveie i Voss

Bilde av den hjemmelagde bomben slik den ble funnet av politiet på Voss under en ransaking torsdag. Foto: Politiet / NTB scanpix.
Bilde av den hjemmelagde bomben slik den ble funnet av politiet på Voss under en ransaking torsdag. Foto: Politiet / NTB scanpix.

Alle de fire mennene som er siktet etter bombefunnet i Voss, er løslatt. Politiet frykter samtidig at mer sprengstoff er på avveie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ene siktede er 19 år, mens de tre andre er i 20-årene, skriver Bergens Tidende.

– Vi mener det ikke er fare for at bevis blir ødelagt. Vår vurdering er at det heller ikke er noen gjentakelsesfare knyttet til de fire siktede, sa politiadvokat Kristin Harstad i Hordaland politidistrikt lørdag kveld.

På avveie

I avhør med en av de siktede har det kommet fram opplysninger som gjør at politiet tror det kan være mer sprengstoff på avveie.

Les også: Fant hjemmelaget bombe på Voss

– Han forklarte hvor de hadde funnet sprengstoffet, på et gårdsbruk eller i en lagerbygning, og at han hadde sett mer sprengstoff på stedet. Men vi finner ikke mer der, uttalte politiadvokat Sylvia Myklebust fredag.

– Vi har ingen opplysninger om at bomben var tenkt brukt til noe. Vi tror de har gjort det på gøy og litt ut fra interesse for det. At det kan være terrorplanlegging, som vi er blitt spurt om, er jeg ganske sikker på at vi kan avvise, fortsatte politiadvokaten.

Belastet miljø

Ifølge politiet tilhører de fire mennene et belastet miljø. I tillegg ble en kvinne pågrepet, men hun ble løslatt etter avhør fredag.

Det var torsdag kveld at en hjemmelaget bombe ble funnet hjemme hos en av de siktede. Bomben ble desarmert av politiets bombegruppe, som umiddelbart rykket ut fra Oslo etter å ha studert bilder oversendt fra lensmannen.

Aksjonen førte til stengte veier og evakuering av over 20 mennesker i Voss.

Personvernpolicy