35-åring pågrepet etter skyting på sykehuset i Stavanger

Politiet rykket lørdag kveld ut til akuttmottaket ved Stavanger universitetssjukehus etter melding om skyting. Foto: Jon Ingemundsen / Stavanger Aftenblad / NTB scanpix.
Politiet rykket lørdag kveld ut til akuttmottaket ved Stavanger universitetssjukehus etter melding om skyting. Foto: Jon Ingemundsen / Stavanger Aftenblad / NTB scanpix.

En 35-årig mann er pågrepet etter å ha avfyrt et skudd med pistol inne på Stavanger universitetssjukehus. Et rop om hjelp, tror politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meldingen kom klokken 18.43 lørdag kveld, opplyser Rogaland politidistrikt. Mannen var i besittelse av en pistol da han ble pågrepet i akuttmottaket.

– Den pågrepne er ikke avhørt, men det er ting som kan tyde på at denne skytingen var et rop om hjelp. Mannen mener han har krav på helsehjelp, sier vaktleder ved kriminalvakten i Rogaland politidistrikt, Sveinung Ihle, til NTB like før midnatt natt til søndag.

Undersøker bilen

Sent lørdag kveld jobbet politiets etterforskere fortsatt på stedet.

– Vi har blant annet gått gjennom bilen mannen kjørte, forteller operasjonsleder Britt Randulff til NTB.

Den pågrepne mannen sitter i arresten på politihuset i Stavanger, etter først å ha blitt undersøkt av lege. Mannen, som er kjent for politiet for andre forhold, vurderes som frisk nok til å sitte i politiets varetekt, ifølge vaktleder Ihle.

Mot ansatte

Skuddet ble avfyrt i publikumsområdet av akuttmottaket og gikk gjennom veggen under skranken.

– Skuddet gikk inn i den avdelingen der de som jobber her, befant seg. Dette er jo et scenario som mange har tenkt kan skje, men har ønsket de aldri skulle oppleve. Det var to som satt i skranken, og de fikk etter hvert varslet politiet. Vi kom og pågrep gjerningsmannen sier innsatsleder Ola Vigesdal Oftedal til Stavanger Aftenblad.

Det var tre personer på venterommet, men det er ikke kjent om noen av disse ble truet.

– Både pasienter og våre ansatte blir ivaretatt på best mulig måte, sier kommunikasjonsrådgiver Caroline Aspelund ved sykehuset til Aftenbladet.

Personvernpolicy