Amerikansk radiokjendis kan bli gravlagt i Oslo

Den amerikanske radiokjendisen Casey Kasem (82), gikk bort 15. juni i år. Nå ligger alt til rette for begravelse i Oslo. Foto: AP / NTB scanpix.
Den amerikanske radiokjendisen Casey Kasem (82), gikk bort 15. juni i år. Nå ligger alt til rette for begravelse i Oslo. Foto: AP / NTB scanpix.

Barna etter avdøde Casey Kasem tapte lik-rettssaken. Dermed kan den amerikanske radiokjendisen bli begravet i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Casey Kasem (82), kjent fra det amerikanske radioprogrammet «American Top 40» og som stemmen til «Scooby-Doo»- karakteren Shaggy, gikk bort 15. juni i år.

Kort tid etter fraktet Kasems enke, Jean Thompson Kasem (59) liket av sin ektemann til Oslo for at han skulle gravlegges i Norge. Det fikk Kasems barn til å reagere.

– Min far har ingen tilknytning til Norge. Jeg vet ikke om Jean har noen tilhørighet til Oslo. Hun sa i alle fall aldri noe om det de 35 årene de var gift. Min far fortjener å bli gravlagt på Forest Lawn, der han ønsket å bli begravet, sa sønnen til The Hollywood Reporter i august i år.

Fredag formiddag, lokal tid, bestemte en domstol i Los Angeles at Kasems barn ikke har rettslig grunnlag for å få utlevert farens lik tilbake til USA fra Norge. Dermed ligger alt til rette for en snarlig begravelse i Oslo, skriver VG.

I kjennelsen sa dommer Clifford Klein at selv om han hadde myndighet til å gripe inn, så er likevel loven klar på at Kasems enke, Jean, har rett til å disponere liket etter eget ønske, så lenge hun ikke ignorerer saken og ikke gjør noe, skriver det amerikanske nettstdet Patch.com.

Ifølge kilder skal bakgrunnen for ønsket om norsk begravelse være enkens planer om å flytte til Norge i løpet av nærmeste fremtid.


Personvernpolicy