Meny

Passasjerer likvidert av al-Shabaab på buss i Kenya

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den islamistiske opprørsgruppen al-Shabaab sier den sto bak angrepet på en buss i Kenya, der 28 passasjerer ble drept.

Bussen skulle til hovedstaden Nairobi, men ble angrepet tid etter avreise fra Mandera, som ligger nordøst i landet, nær grensa til Somalia.

Det var et 60-tall passasjerer om bord i bussen, som ble beskutt flere ganger før den ble tvunget til å stoppe. Alle ble beordret ut av bussen før angriperne delte dem inn i grupper.

– Da bussen stanset, ble passasjerene delt inn i to grupper, en bestående av folk de trodde var muslimer, og en for dem som ikke var det, sier en 25 år gammel passasjer som bare kaller seg Ibrahim til nyhetsbyrået AFP.

De som ikke var muslimer, ble drept.

– Jeg kan bekrefte at 28 uskyldige reisende ble brutalt likvidert av al-Shabaab, sier den regionale politisjefen Noah Mawinda.

En lokal tjenestemann forteller at noen av dem som var i den ene gruppa som skulle drepes, klarte å redde livet ved å resitere vers fra Koranen.

Ali Mohamud Rage, talsmann for den somaliske islamistgruppen, sier at drapene var en reaksjon på angrep på moskeer i den kenyanske havnebyen Mombasa.

Politiet har stengt fire moskeer i byen fordi de mener de var for nært tilknyttet ytterliggående grupper.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus