Meny

Portugals tidligere statsminister pågrepet

TIL INNSATS? - Forsvar Portugal står det bak den forhenværende sosialdemokratiske statsministeren José Sócrates, her på et bilde fra 2011. Nå er han anklaget for økonomisk kriminalitet. Foto: AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG/NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Portugals tidligere statsminister José Sócrates ble fredag pågrepet i forbindelse med etterforskning av skattesvindel, hvitevasking av penger og korrupsjon, opplyser Statsadvokatens kontor.

Sócrates er én av fire personer som har blitt pågrepet i saken de siste dagene. De tre andre møtte i retten fredag, heter det i uttalelsen fra Statsadvokaten.

Sócrates ble pågrepet da han landet på flyplassen i Lisboa fredag ettermiddag, og han skal møte i retten lørdag.

Sócrates, som representerte Sosialistpartiet, var statsminister i Portugal mellom 2005 og 2011. Han gikk av som Portugals statsminister etter at nasjonalforsamlingen avviste hans forslag til sparetiltak under gjeldskrisen i eurosonen.

Les også: Økonomisk gladnyhet for Portugal

Pågripelsen er landets andre politiske skandale den siste uken.

Søndag gikk den sosialdemokratiske innenriksministeren Miguel Macedo av etter at flere høytstående embetsmenn ble pågrepet i forbindelse med etterforskning av hvitvasking av penger gjennom såkalte «gylne visum» – visum utstedt til velstående utlendinger fra land utenom EU som kjøpte eiendommer, eller investerte i landet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus