Forventer at det kraftige snøfallet i USA fortsetter

Til sammen 13 personer har mistet livet i snøstormen som har rammet det nordøstlige USA de siste dagene. Fredag er det ventet ytterligere én meter snø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden tirsdag har det falt over tre meter snø i delstaten New York, opplyser amerikanske myndigheter.

Fredag ble en 50 år gammel mann funnet død i bilen sin, og to eldre personer mistet livet da de skulle evakueres fra et pleiehjem. Dødstallet har dermed steget til totalt 13 personer, ifølge myndighetene.

Videre har snøfallet ført til at rundt 30 bygninger har rast sammen, flere familier er blitt innestengt og bedrifter har sett seg nødt til å stenge.

Skyldes «innsjøeffekt»

Det kraftige snøfallet kommer blant annet av kald luft som strømmer ned over de store innsjøene i det nordøstlige USA. Den kalde luften blandes med varm luft fra innsjøene, og det oppstår en vegg av fuktig luft som fryser til snø og driver innover land. Fenomenet, som kalles «lake effect», eller innsjøeffekt, kan føre til svært kraftig snøfall.

Myndighetene har innført kjøreforbud på flere av delstatens veier, og advarer folk sterkt mot å sette seg bak rattet.

– Dersom du er nødt til å reise under innsjøeffekten, må du belage deg på vanskelige kjøreforhold med dårlig sikt og et dypt snølag over veiene, opplyser værtjenesten National Weather Service fredag.

– Blir trolig til regn

Det ventes at stormen vil bevege seg sørover i løpet av dagen, og lørdag er det ventet at nedbøren blir til regn.

– Hovedutfordringen vil da trolig bli oversvømmelser, sa meteorolog Dave Zaff ved National Weather Service torsdag.

Snøstormen har ført til at en kamp mellom norske Mats Zuccarello og New York Rangers ikke får spille bortekampen mot Buffalo Sabres i Buffalo.

Oppgjøret mellom de to hockeylagene er blitt utsatt på ubestemt tid, opplyser National Hockey League fredag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus