Hett i toppen i Bartevalget

1.plass: Fremskrittspartiets Ungdom - Lagleder: Formann Atle Simonsen

Bartevalget har ført til ordkrig mellom FpU og SU. SU synes FpU oppfører seg ufyselig, mens FpU mener SU bør tåle en fleip. Nå håper de andre lagene at det er en av de to kranglefantene som vinner det store Bartevalget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med ni dager igjen av november, ser det ut som om Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) kommer til å vinne det store Bartevalget med 9105 innsamlede kroner per dags dato. Ingenting er imidlertid avgjort, men det er en lang vei opp for de andre.

Les også: Ungdomspartiene går til Bartevalg

Unge Høyre ligger nærmest med 6160 innsamlede kroner og Sosialistisk Ungdom (SU) er igjen oppe på 3.plass med 5107 kroner. De har også en joker i ermet i form av SuperUgle, en sparebøsse med en uviss sum penger som skal doneres til SU sitt lag i Bartevalget på tampen av Movember.

I det store Bartevalget konkurrerer ungdomspartiene om å samle inn mest penger til Movember-kampanjen. Pengene som doneres til ungdomspartiene sine respektive bartelag går til kreftforskning på testikkel- og prostatakreft.

Du kan donere penger Movemberkampanjen gjennom ditt favorittungdomsparti her.

Ungdomspartiene håper på å samle inn 50.000 kroner til saken. Foreløpig har de samlet inn 33.241 kroner.

Bunnlagene har tatt oppfordringen

KrFU, Grønn Ungdom og Senterungdommen hadde samlet inn henholdsvis 0, 200 og 300 kroner forrige fredag. Da gikk formann i FpU og initiativtaker til Bartevalget, Atle Simonsen, hardt ut og kritiserte dem for slett innsats for en viktig sak.

Les også: Bunnlagene i Bartevalget sliter

De tre ungdomspartiene tok oppfordringen på strak arm, og har gjennomført en stor innhenting i uken som har gått. KrFU har samlet inn 1800 kroner og er nå bare 100 kroner bak Norges største ungdomsparti, AUF. Senterungdommen er like bak med 1500 kroner.

Grønn Ungdom har samlet inn nesten 3000 kroner på en uke, og er dermed ukas store vinner. De er oppe på en trygg 5.plass, og har parkert de fire siste lagene bak seg.

– Vi så saken dere hadde forrige uke, og da tenkte vi: det går ikke an å ligge så dårlig an når John (leder for bartelaget til Grønn Ungdom) har en så bra bart. Så vi fikk våre venner i miljøbevegelsene og nær familie til å bidra litt, sier talsperson for Grønn Ungdom, Lage Nøst til ABC Nyheter.

Han synes det var positivt med en liten dytt i ryggen, og Grønn Ungdom planlegger å fortsette offensiven ut måneden.

– Ufyselig angrep fra Simonsen

FEIL FOKUS: Leder for Sosialistisk Ungdom, Nickolas Wilkinson, synes det er viktigere å rose hverandre for godt arbeid enn å angripe hverandre. FEIL FOKUS: Leder for Sosialistisk Ungdom, Nickolas Wilkinson, synes det er viktigere å rose hverandre for godt arbeid enn å angripe hverandre.

Leder for Sosialistisk Ungdom (SU), Nickolas Wilkinson, synes imidlertid Simonsen var for hard i sin kritikk av KrFU forrige uke da han sa at:

«Det er dårlig at KrF-erne som er så opptatt av bistand og av å gi til gode formål viser at gavmildheten kun gjelder når de bruker andre sine penger».

– At Atle Simonsen i FpU angriper KrFU som alltid gjør en herlig jobb med å støtte og hjelpe gode formål – det synes jeg er ganske ufyselig. Vi skal rose hverandre når vi bidrar, ikke angripe dem som har andre prioriteringer, sier han til ABC Nyheter.

Simonsen på sin side synes Wilkinson er hårsår hvis han ikke tåler en sånn liten fleip.

– Jeg synes det er litt spesielt. KrFU hadde samlet inn 0 kroner, og det må jo være lov til å snakke om det. Det hjalp jo tydeligvis også, nå har de jo samlet inn noen kroner, sier Simonsen til ABC Nyheter.

– Barten som teller

Det var heller ikke alle lagene som tok oppfordringen fra initiativtaker Simonsen så alvorlig.

Rød Ungdom, som kom med i Bartevalget først denne uken, har enda ikke samlet inn en eneste krone.

Les også: Årets mest hårete måned er her igjen

– Vi har ikke fått så mye tid til å jobbe med det. Jeg gror barten da. Det er jo barten som teller. Vi prøver å samle inn noen penger før månedslutt, sier lagleder for Rød Ungdom, Snorre Skage, til ABC Nyheter.

Han sier ungdomspartiet har planlagt å gjennomføre noen tiltak som vil bedre situasjonen, men han nekter å røpe hva de er her og nå.

FpU og SU som favoritter

Sondre Ormset fra Grønn Ungdom hadde håpet at de skulle ha en sjanse på vinnerpokalen, men han innser at det blir vanskelig med over 7000 kroner opp til lederlaget FpU. Nå håper han det blir nettopp FpU eller SU som vinner det store Bartevalget.

– Det hadde jo vært litt artig hvis FpU hadde vunnet siden de tok initiativet. Det hadde også vært gøy om SU hadde slått dem og vist at Atle Simonsen hadde gått litt for hardt ut, sier Ormset til ABC Nyheter.

Les også: FpU leder Bartevalget

Grønn Ungdom mener derimot det er SU som har gått for hardt ut.

– Det hadde vært kult å slå SU siden de er så bråkjekke i kommentarene sine. De fortjener litt sunn konkurranse, sier talsperson Lage Nøst til ABC Nyheter.

Unge Høyre er også med i toppen, og gir FpU den sterkeste konkurransen i øyeblikket, men selv de er nesten 3000 kroner bak det suverene lederlaget med 6160 kroner.

Ukens tapere

Unge Venstre var på full fremmarsj forrige uke, da de samlet inn nesten 3000 kroner og suste opp på en 3.plass. Denne uken har det imidlertid stagnert for ungdomspartiet, som har samlet inn under 200 kroner. Unge venstre har nå samlet inn 4517 kroner totalt, og ligger på en 4.plass.

Norges største ungdomstparti AUF, har også vært svært passive i uken som har gått, og har kun samlet inn 200 kroner. De ligger på en 6.plass med 1900 innsamlede kroner totalt.

STILLINGEN: Slik ligger lagene i Bartevalget an 25.november, med 5 dager igjen av Movember. Skjermdump: no.movember.comSTILLINGEN: Slik ligger lagene i Bartevalget an 25.november, med 5 dager igjen av Movember. Skjermdump: no.movember.com

Personvernpolicy