Meny

Fare for kranvelt er over

En 30 meter høy kran på en flytedokk sto fredag morgen i fare for å velte i Drammen havn. Foto: Vegard M. Aas / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har kontroll over krana som var i ferd med å velte i Drammen.

Søndre Buskerud politidistrikt fikk melding om situasjonen like før klokken 7 fredag morgen. Krana holdt på å velte etter en lekkasje i en tørrdokk i Drammen, men ved 10-tiden opplyste politiet til VG at de følte de hadde situasjonen under kontroll.

– Vi pumper nå ut vannet av tørrdokken, og den skal være rettet opp i løpet av et par timer, sier operasjonsleder Truls Fjeld i Søndre-Buskerud politidistrikt.

Et skip som sto i fare for å bli truffet av den 30 meter høye krana i Drammen, er nå flyttet i sikkerhet.

Krana sto på en dokk som blir brukt til å heve å senke båter. Lukene på dokken har stått åpne, og den har tatt inn vann, noe som førte til at krana krenget.

Dykkere fra brannvesenet har fått tettet dokken og pumper den for vann. Krana har nå blitt hevet to – tre meter, og politiet opplyser på Twitter at den er i ferd med å rette seg opp. Krana veier ifølge politiet 150 tonn.

Klokken 10.30 melder politiet på stedet at arbeidet med å rette opp krana er avsluttet. Faren for kranvelt er dermed over, melder Drammens Tidene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus