Sinte demonstranter kaster brannbomber i Mexico

En maskert demonstrant kaster en bensinbombe mot opprørspolitiet i Mexico by. Demonstrasjonene har pågått siden 43 mannlige studenter ble bortført – angivelig av korrupt politi som ga dem til bandemedlemmer. 
Foto: Carlos Jasso / Reuters / NTB scanpix
En maskert demonstrant kaster en bensinbombe mot opprørspolitiet i Mexico by. Demonstrasjonene har pågått siden 43 mannlige studenter ble bortført – angivelig av korrupt politi som ga dem til bandemedlemmer. Foto: Carlos Jasso / Reuters / NTB scanpix

Demonstranter kastet brannbomber i sammenstøt med politiet i Mexico by torsdag kveld. Titusener deltok i demonstrasjoner for de 43 studentene som er forsvunnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreldrene til de savnede studentene ledet et opptog i hovedstaden Mexico by. De avviser påstanden om at deres sønner er døde, og flere demonstranter ropte «han vil falle, han vil falle» om president Enrique Peña Nieto.

Saken har vokst til å bli den verste krisen hittil for presidenten siden han overtok makten for to år siden.

Studentene fra lærerskolen i Apotzintla hadde reist til Iguala for å samle inn penger og hadde etterpå kapret fire busser for å komme seg tilbake, slik det er vanlig at studenter med dårlig råd gjør i Mexico.

Myndighetene sier at byens borgermester, Jose Luis Abarca, ba politiet ta seg av studentene fordi han var redd for at de skulle avbryte en tale hans kone skulle holde. Politiet skal deretter ha bortført studentene og overlevert dem til et kriminelt kartell, som har tilstått å ha drept studentene og brent likene på en søppelfylling.

Da Nieto ble president for snart to år siden, lovet han å gjenopprette ro og orden i Mexico.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus