Meny

Sykepleiere tapte helgestrid i Arbeidsretten

Sykehusene er i sin fulle rett til å gi ekstra tillegg til pleiere som vil jobbe flere helger. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykepleierforbundet tapte arbeidsrettssaken mot Akershus universitetssykehus og arbeidsgiverforeningen Spekter. Det betyr at sykehuset kan gi ekstra lønn til sykepleiere som vil jobbe annenhver helg.

Sykepleierforbundet gikk til sak mot arbeidsgiverforeningen Spekter og Ahus for å få slutt på at sykepleiere ved Ahus får ekstralønn som ikke er avtalt med forbundet.

Striden ble utløst av en ordning der ansatte ved Ahus får et ekstra helgetillegg på 40.000 kroner i året dersom de er villige til å jobbe annenhver helg istedenfor hver tredje helg, skriver Dagens Næringsliv.

Dommen var enstemmig og Spekter er tilfreds.

– Retten bekrefter at arbeidsgiver er i sin fulle rett til å gi lønnstillegg til enkeltmedarbeidere når det er nødvendig, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Spekter.

Sykepleierforbundets leder, Eli Gunhild By, sier de er skuffet og litt overrasket, men de tar dommen til etterretning.

– Vi ønsker kollektive avtaler, og det var derfor vi gikk til sak, sier hun.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus