Meny

Siktet for Monika-drapet avviser DNA-bevis

Monika Sviglinskaja og hennes mor Kristina Sviglinskaja. Politiet mener den åtte år gamle jenta ble drept av sin tidligere stefar i 2011. Foto: Privat / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

32-åringen som er siktet for å ha drept Monika Sviglinskaja (8) for tre år siden, er oppgitt over politiets etterforskning og er kritisk til bevisene, skriver VG.

Torsdag avsluttet den litauiske 32-åringen sitt tredje avhør som siktet i Monika-saken.

32-åringen, som er tidligere samboer til åtteåringens mor, nekter for at han har noe som helst med dødsfallet til jenta å gjøre, og han mener at politiet har et altfor tynt grunnlag for å sikte ham. Han er særlig kritisk til det han omtaler som utrolige DNA-funn, får VG opplyst.

Åtte år gamle litauiske Monika Sviglinskaja ble funnet død i hjemmet sitt i Sund på Sotra i Hordaland 14. november 2011. Politiet etterforsket saken som drap, men etter ni måneder ble saken henlagt fordi politiet mente åtteåringen hadde tatt sitt eget liv. Etterforskningen ble gjenopptatt i mai i år og i oktober ble litaueren pågrepet og siktet for drap.

Blant politiets nye beviser er delvis DNA-treff funnet på åstedet for tre år siden.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus