Meny

Frp nede på 10-tallet i ny måling

Frp og partileder Siv Jensen har ikke ligget så lavt på meningsmålingene siden 1997. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp faller 1,5 prosentpoeng og får en oppslutning på 10,7 prosent i Dagens Næringslivs måling for november. For første gang siden 1997 er partiet nede på 10-tallet.

I målingen , som er utført av Sentio Research Norge, er regjeringspartner Høyres tilbakegang fra forrige måned enda større – 2,2 prosentpoeng – og partiet ligger på 23,3 prosent.

Hvis man ser bort fra partiene i kategorien «andre», er de to styrende partiene de eneste med tilbakegang.

Les også: Høyre kraftig tilbake på Oslo-måling

– Budsjettet et problem

Frp-nestleder Per Sandberg mener forklaringen ligger i at statsbudsjettet har blitt et problem for partiet.

– Dette er ikke bra, men vi kan ikke grave oss helt ned. Nå må vi få vedtatt budsjettet og så jobbe hardt videre. Et stort problem er at budsjettet med mye god Frp-politikk har druknet i debatten om kutt i barnetillegget og uførereformen. Jeg har sagt det før og gjentar at det er etablert en rekke usannheter om dette budsjettet, sier Sandberg til Dagens Næringsliv.

I målingen styrker Arbeiderpartiet posisjonen som landets største parti. Oppslutningen på 41,2 prosent innebærer en framgang på 1,3 prosentpoeng.

Sosialistisk Venstreparti går fram 0,4 prosentpoeng, men er med 3,5 prosents oppslutning fortsatt ikke over sperregrensa på 4 prosent. Senterpartiet ligger på 6,1 prosent, opp 1,0 prosentpoeng.

Oppgang for flere

For de øvrige partiene er oppslutningen slik: Rødt 2,2 (+1,3), Miljøpartiet De Grønne 3,9 (+0,6), Kristelig Folkeparti 4,6 (+0,1), Venstre 3,8 (+0,2) og andre 0,9 (-1,2). Målingen er basert på 1.000 telefonintervjuer i perioden 10.-17. november, og feilmarginen ligger på mellom 0,7 og 3,6 prosent.

I TNS Gallups måling for TV 2 i begynnelsen av november fikk Frp en oppslutning på 9,5 prosent, noe som utgjorde en tilbakegang på hele 4,3 prosentpoeng.

Dette var den svakeste målingen siden 1995.

På Opinions partibarometer for Avisenes Nyhetsbyrå for november falt Frp 2,4 prosentpoeng til 11,4 prosent.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus