– Sverige har feil hovedstad

HOVEDSTAD: Politikeren Lotta Olsson (M) i Sverige får stor oppmerksomhet etter det kontroversielle forslaget. Foto: Colourbox/Modarat.
HOVEDSTAD: Politikeren Lotta Olsson (M) i Sverige får stor oppmerksomhet etter det kontroversielle forslaget. Foto: Colourbox/Modarat.

Svensk politiker med oppsiktsvekkende forslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske politikeren Lotta Olsson (M) får stor oppmerksomhet i hjemlandet etter at det ble kjent at hun har fremmet et forslag om å starte en gjennomgang for å se nærmere på om Stockholm bør forbli Sveriges hovedstad.

Hun synes at politikere i Stockholm ikke har gjort nok for å gjøre byen til en verdig hovedstad, skriver Sveriges Radio.

Moderaterna-politikeren mener at hele Sverige trenger tilgang til statlige instutisjoner i hovedstaden, men at dagens infrastruktur til Stockholm gjør det vanskelig.

– Flere byer ligger mer sentralt i landet enn Stockholm og vil på lang sikt kunne være et godt alternativ som hovedstad, skriver hun i forslaget.

Selv ønsker Olsson ikke å si hvilken by hun ser for seg som landets nye hovedstad.

– Hovedstaden i et land behøver ikke være den største byen. Et eksempel er Washington DC som er USAs politiske sentrum, men absolutt ikke den største byen i USA.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus