Aktor vil ha 14 års fengsel for drapstiltalt i Trondheim

Artikkelen fortsetter under annonsen

48-åringen som er tiltalt for å ha drept Vibeche Sofie Falck Danielsen i Trondheim i januar, bør fengsles i 14 år. Det var påstanden som ble lagt ned av aktor i Sør-Trøndelag tingrett torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er mer enn tilstrekkelig med bevis for at tiltalte drepte Vibeche Sofie Falck Danielsen. Tvilen består i om han gjorde det alene, sa aktor Bjørn Kristian Soknes i sin prosedyre, melder NRK.

Straffesaken mot mannen startet i tingretten mandag. Han svarte da på spørsmål fra dommeren at han ikke visste om han hadde utført drapet. Han nektet imidlertid for at han hadde mishandlet liket, noe han også er tiltalt for.

Ifølge Adresseavisen mener aktor at det er et klart bevisgrunnlag for at 48-åringen har begått drap, men at tvilen ligger i om han har gjort det alene.

Årsaken til tvilen er at den tiltaltes tidligere samboer, en 35 år gammel kvinne, i begynnelsen også var siktet for drap, men at saken mot henne ble henlagt etter bevisets stilling i sommer.

Ifølge gjerningsbeskrivelsen i tiltalen skal mannen natt til 16. januar i år ha hogget og stukket Falck Danielsen i hodet og halsen med et skarpt redskap, trolig en øks. Etter at hun døde, skal mannen ifølge tiltalen ha skåret eller hogget av henne høyre lillefinger.

Vibeche Sofie Falck Danielsen ble funnet død i Nidelva i januar. Funnet ble gjort fem dager etter at hun ble drept.