Frp-politiker ville bare ta imot kristne flyktninger

Frp-politiker ville bare ta imot kristne flyktninger
Frp-politiker ville bare ta imot kristne flyktninger

Frps Svein Erik Musum sjokkerte mange i flyktningedebatten i Levangers kommunestyre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i diskusjonen om Levanger kommune skal ta imot flyktninger neste år at den lokale Frp-politikeren Svein Erik Musum foreslo å bosette kun kristne flyktninger, skriver Levangeravisa onsdag kveld.

– Jeg også er klar over forholdene som skjer rundt i verden. Men jeg er litt skeptisk til foreliggende forslag, når det gjelder familiegjenforening. Det kan bli en pyramide på hodet, for de aller aller fleste har en familie. Derfor har jeg gjort om forslaget, moderert meg kolossalt i forhold til i formannskapet, sa Musum i kommunestyret og foreslo at Levanger kommune stilte seg positiv til å bosette 45 kristne flyktninger, derav fem stykker enslige mindreårige og en familiegjenforening.

Mange reagerte på Fremskrittspartiets forslag. Blant dem Senterpartiets Vegard Austmo, som på talerstolen etter Musums innlegg uttrykte at han aldri hadde blitt mer sjokkert i politisk sammenheng.

– Hvor skal vi begynne, skal vi bryte med FNs menneskerettigheter? spurte en rystet Austmo som fikk støtte fra flere andre representanter i kommunestyret.

Svein Erik Musum forsøkte deretter å forklare Frps forslag:

– Det er faktisk kristne som er mest forfulgt i de områdene der det strides i dag. Det er derfor jeg tok med det om kristne, sa Musum fra talerstolen.

I voteringen fikk Frps forslag kun deres egne tre stemmer. Resten av kommunestyret stemte for innstillingen.

Levanger skal dermed bosette 45 flyktninger neste år, av disse kan fem være enslige mindreårige. I tillegg kommer familiegjenforente, skriver Levangeravisa.

Hele debatten er lagt ut på kommunens hjemmeside. Du kan også se videoen øverst i denne saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus