Drapssiktet hevder han dumpet lik på Finnskogen

Politiadvokat Sturla Henriksbø, her under et tidligere fengslingsmøte i Oslo tingrett. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix.
Politiadvokat Sturla Henriksbø, her under et tidligere fengslingsmøte i Oslo tingrett. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix.

Mannen som hevder han drepte en kvinne i Oslo i 1992, har forklart at han dumpet liket på Finnskogen. Ifølge offentlige registre er kvinnen fortsatt i live.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge VG har den 60 år gamle mannen forklart at han drepte kvinnen – som han skal ha vært samboer med – i en leilighet i Oslo for 22 år siden, og at han deretter gravde ned liket på Finnskogen.

Ikke bekreftet

– Jeg ønsker verken å bekrefte eller avkrefte disse opplysningene, sier politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt.

Les også: Politiet: - Antatt drept person forsvant på 1990-tallet

Kvinnen som skal ha blitt drept i Oslo-området på 1990-tallet, ser ut til å ha forsvunnet omtrent samtidig som den nå drapssiktede 60-åringen har forklart.

– Troverdigheten hans styrkes ved at personen han sier at han har drept, tilsynelatende forsvant rundt samme tidspunkt, uttalte politiadvokat Henriksbø til NTB tidligere onsdag.

Ingen detaljer

– Vi går ikke ut med detaljer som kjønn, nasjonalitet og hva slags relasjon personen hadde til siktede. Vi har behov for å ha litt ro rundt saken, særlig siden vi ikke har lokalisert den antatt avdøde personen, sa politiadvokaten.

Les også: Mann tilstår ukjent drap fra 90-tallet

Kvinnen står imidlertid oppført i offentlige registre som i live, 59 år og hjemmehørende i Oslo, men uten fast bosted, skriver VG.

Den siktede mannen ble pågrepet 6. november i år etter at han meldte seg for politiet i Hedmark og tilsto drapet.

Ba om å fengsles

Mannen ba selv om å bli varetektsfengslet mens etterforskningen pågår. I politiavhør skal han ha forklart at han ikke orket å bære på hemmeligheten om drapet lenger, og at han derfor meldte seg for politiet.

Han er tidligere dømt for blant annet grove narkotikaforbrytelser, drapstrusler og grov vold.

Han er også tiltalt for ulovlig bæring av våpen, og denne saken skal etter planen opp for Oslo tingrett i januar.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus