Etterstad-drapet:

– Drepte i sjalusi

DREPT: En enslig bukett med hvite roser ligger utenfor inngangsdøra i blokka på Etterstad i Oslo der to personer ble knivstukket og den ene døde natt til søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
DREPT: En enslig bukett med hvite roser ligger utenfor inngangsdøra i blokka på Etterstad i Oslo der to personer ble knivstukket og den ene døde natt til søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Venner av den avdøde 40-åringen er overbevist om at sjalusi er motivet for drapet på Etterstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italieneren Gianluca Ros (47) som angrep et homofilt samboerpar på Etterstad lørdag ble onsdag varetektsfengslet i Oslo tingrett for fire uker med brev- og besøkskontroll.

Etter fengslingsmøtet innrømmer oslo-politiet at en av teoriene de jobber med er at 47-åringen drepte i sjalusi.

– Vi vet at det har vært en relasjon mellom den skadde 35-åringen og den siktede. Vi ser på sjalusi som et mulig motiv for drapet. Men vi er tidlig i etterforskningen og holder også andre årsaker åpne, sier politiadvokat Tina Bjarkø Helleland ved Oslo politidistrikt til TV 2.

Les også: Siktet 47-åring erkjenner drap i Oslo

– Venner overbevist om drapsmotiv

Italieneren har erkjent straffskyld for drapet på den 40 år gamle mannen som døde av skadene han fikk. Han nekter imidlertid straffskyld for drapsforsøk på den 35 år gamle mannen som overlevde, men fikk alvorlige skader.

Den siktede skal ha hatt en relasjon til 35-åringen.

Ifølge TV 2 skal 35-åringen ha ønsket å bryte kontakten med italieneren, som han møtte tidligere i år. Venner til det homofile samboerparet er overbevist om at motivet for angrepet er sjalusi.

SIKTET: Den drapssiktede italieneren skal ha vært kledd i kvinneklær da angrepet fant sted. Foto: PolitietSIKTET: Den drapssiktede italieneren skal ha vært kledd i kvinneklær da angrepet fant sted. Foto: Politiet


Kledd i kvinneklær

BISTAND: Advokat Harald Stabell er oppnevnt som bistandsadvokat for familien til den avdøde 40-åringen. Foto: NTB scanpixBISTAND: Advokat Harald Stabell er oppnevnt som bistandsadvokat for familien til den avdøde 40-åringen. Foto: NTB scanpix

Samboerparet ble angrepet med det som trolig var et stikkvåpen i det de skulle gå inn i sin egen leilighet etter en ferietur på Gran Canaria.

Da de kom ut av heisen hjemme i blokka på Etterstad i Oslo, skal italieneren ha angrepet dem. Drapsmannen skal ha vært kledd i kvinneklær da angrepet fant sted. Det er snakk om en lys, langhåret parykk og en leopardmønstret jakke.

Klærne ble senere funnet i terrenget ved Alnaelva.

Les også: Gjerningsmann brukte parykk da han løp fra stedet

Fornøyde med etterforskningen

Harald Stabell, bistandsadvokat for familien til den drepte 40-åringen, sier at familien er lettet over at gjerningsmannen er i politiets varetekt.

– De er også veldig fornøyde med politiets etterforskning, hvordan de har blitt tatt vare på og informasjonen de har fått underveis. Utover det ønsker jeg ikke å si noe mer nå, sier Stabell til NRK.

Den siktede italieneren er tidligere dømt til seks års fengsel for drapsforsøk i England. Under rettssaken i Snaresbrook Crown Court i London erkjente han drapsforsøk med kniv på sin tidligere samboer i et bokollektiv.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus