Meny

Prinsessen så gaven til London bli hogget ned

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslos grønne, glitrende og tradisjonelle gave til London ble onsdag felt i Lillomarka – med prinsesse Ingrid Alexandra som tilskuer.

Årets første snø lå ikke på bakken i Lillomarka, men det gjorde derimot årets London-gran etter at hogstseremonien var unnagjort.

Ved Breisjøens nordlige ende ruvet julegrana 21 meter over bakken før Oslos ordfører Fabian Stang hogget det ned sammen med Lord Mayor of Westminster, Councillor Audrey Lewis. Hun vil også lede seremonien på Trafalgar Square når juletreet tennes av byrådsleder Stian Berger Røsland torsdag 4. desember.

– Vi gleder oss veldig hvert år til treet kommer. Det er liksom da jula starter, sa Lewis før sagen ble funnet fram.

For å anslå hvor gammel årets gran er fikk ordføreren hjelp av elever fra Ammerud skole og Den internasjonale skolen i Oslo til å telle årringer på treet.

Og blant elevene var prinsesse Ingrid Alexandra som i tillegg til å telle også sang julesanger sammen med de andre elevene. Selv anslår ordføreren at grana er mellom 45 og 50 år gammelt.

Stang mener juletretradisjonen er viktig for både nordmenn og engelskmenn, og han håper tradisjonen vil bestå i mange år framover.

Hvert år siden 1947 har Oslo sendt en stor julegran til London, som takk for britisk gjestfrihet og hjelp under andre verdenskrig. Den norske grana står til glede for alle som beveger seg på Trafalgar Square i julehøytiden.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus