Meny

Johansen foretrekkes foran Røsland i Oslo

Raymond Johansen er en populær mann i Oslo skal vi tro meningsmålerne. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet har større tillit blant velgerne enn Høyre på sju av ni saksområder i hovedstaden. Samtidig er utfordrer Raymond Johansen (Ap) mer populær enn byrådsleder Stian Berger Røsland (H).

– Vi har et veldig godt utgangspunkt for å vinne tilbake makten i Oslo etter 18 år med høyrestyre, sier Raymond Johansen til Klassekampen.

Denne helgen blir partisekretæren valgt til Aps nye listetopp i hovedstaden. Og rørleggeren fra Groruddalen har vind i seilerne. En velgerundersøkelse InFact har gjort på oppdrag fra Arbeiderpartiet viser at 40,6 prosent foretrekker Johansen som ny byrådsleder i Oslo. Bare 33,1 prosent ønsker at Stian Berger Røsland fortsetter i jobben.

– Dette er motiverende og gledelige tall som jeg tar med meg inn i kampen om å bli ny regjeringssjef i Oslo.

Undersøkelsen som Klassekampen har fått tilgang til, viser at Ap nå har høyere tillit enn Høyre på sju av ni saksområder i Oslo-politikken. Bare på næring og lov og orden har Høyre større tillit i Oslo enn Ap.

Byrådsleder Stian Berger Røsland er ikke bekymret over målingen.

– Jeg har en god følelse for valget som kommer, og opplever at mange er positive til de framtidsvyene vi har for byen.

Han viser til at tallene er basert på en måling der Høyre som parti bare får 23 prosent oppslutning, mot 36 for Ap. Dermed er han ikke overrasket over at konkurrenten har høyere tillit på mange områder.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus