En av tre føler seg utrygge i sentrum i helgene

En av fem sier de ville gått ut oftere om det var mindre fyll og vold. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.
En av fem sier de ville gått ut oftere om det var mindre fyll og vold. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.

36 prosent føler utrygghet når de er i sentrum av sin hjemkommune i helgene, ifølge en ny undersøkelse gjennomført for Helsedirektoratet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig svarer 21 prosent av de spurte i undersøkelsen at de ville gått ut oftere dersom det var mindre fyll og vold der. Nå relanseres kampanjen «Åpenbart påvirket».

– Faren for å bli offer eller gjerningsmann, øker med promillen. Målet er å øke forståelsen for og oppslutningen om skjenkereglene, samtidig som vi ønsker å heve kunnskapen om alkoholrelaterte skader, sier divisjonsdirektør Knut Inge Klepp i Helsedirektoratet.

I samme undersøkelse sier 86 prosent at personer som er åpenbart påvirket, skal nektes adgang på skjenkesteder. 8 prosent svarer at de selv har blitt nektet adgang i løpet av de fem siste årene.

En undersøkelse utført for organisasjonen Av-og-til viser at én av ti har oppfattet barn som utrygge på grunn av voksnes alkoholbruk.

– Dette er et urovekkende høyt tall. Vi har alle et ansvar for at barns trygghet kommer foran foreldres behov for å drikke, sier leder Kari Randen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus