Samboer: – Det var blod overalt

FUNNET DREPT: Vibeche Sofie Falck Danielsen (48) ble funnet død i Nidelva i janaur. Funnet ble gjort fem dager etter at hun ble drept. Foto: NTB scanpix
FUNNET DREPT: Vibeche Sofie Falck Danielsen (48) ble funnet død i Nidelva i janaur. Funnet ble gjort fem dager etter at hun ble drept. Foto: NTB scanpix

Samboeren til Vibeche Falck Danielsen (48) forklarte i retten tirsdag at han selv fryktet å bli drept av den tiltalte 48-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag startet rettssaken mot den 48 år gamle mannen som er tiltalt for drapet på Vibeche Falck Danielsen.

Ifølge tiltalen skal 48-åringen natt til 16. januar i år ha hogget og stukket Falck Danielsen i hodet og halsen med et skarpt redskap, trolig en øks.

Fem dager senere ble hun funnet død i en innpakning i Nidelva.

Den tiltalte hevder selv ikke å vite om han utførte det bestialske drapet.

Les også: Drapstiltalt sier han ikke vet om han er skyldig

– Sa Vibeche sov

I Sør-Trøndelag tingrett tirsdag forklarte den 52 år gamle samboeren til Falck Danielsen om synet som møtte ham i leiligheten sin, der drapet skal ha funnet sted.

Ifølge Adressa forklarte mannen at han og en kamerat dro ut for å skaffe gitarstrenger mens drepte Falck Danielsen og den tiltalte 48-åringen og hans samboer var igjen i leiligheten. Da 52-åringen og kameraten kom tilbake til leiligheten samme natt, var ikke alt som det skulle i leiligheten.

– Jeg ser at NN (navnet til tiltalte) ryddet ved soverommet. Han sa at Vibeche lå og sov. Jeg tok meg deretter en røyk i stua, forklarte han.

Etter å ha hørt bråk gikk 52-åringen inn på soverommet der tiltalte og samboeren vasket og ryddet.

Les også: Samboer nekter delaktighet i Trondheim-drapet

Så innpakning på gulvet

– Da jeg så alt blodet på senga og soverommet ble jeg helt lammet, men prøvde å finne en annen forklaring enn at det stammet fra Vibeche, forklarte 52-åringen ifølge NRK.

Noe senere så han en innpakning ligge på gulvet. Da han spurte hva det var svarte tiltalte at det var kjøtt.

– Jeg tror den ble båret dit når jeg var på badet. Hodet mitt jobbet febrilsk for å si at det ikke var Vibeche som lå der. Innerst inne visste jeg at det var henne, men jeg prøvde å finne en annen forklaring, sa Falck Danielsens samboer.

Redd for eget liv

52-åringen forklarte videre at han fryktet for sitt eget og kompisens liv, men at de tok seg ut av leiligheten mens tiltalte og samboeren oppholdt seg på badet.

Etter kort tid ringte de politiet og fortalte om hva de hadde sett.

52-åringen avsluttet med å si at at tiden etter drapet har vært vanskelig og at han fortsatt sliter med å finne et motiv for drapet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus