Mann tilstår ukjent drap fra 90-tallet

En 60 år gammel mann har tilstått et ukjent drap, som skal ha blitt begått i Oslo 90-tallet. Han er nå siktet og varetektsfengslet for drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble pågrepet 6. november i år. Han ba selv om å bli varetektsfengslet mens etterforskningen pågår. Politiet har siden da jobbet for å avklare mannens historie, og mener nå det er skjellig grunn til mistanke mot ham, melder VG.

Har søkt etter liket

Politiet har blant annet søkt etter levninger av den drepte på et sted utenfor Oslo, der den siktede har forklart at han dumpet liket, uten at det er gjort noen funn.

– Jeg kan bekrefte at en mann meldte seg for politiet og forklarte at han hadde drept en person han hadde en relasjon til på 1990-tallet, sier politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt til avisen.

Mannens forsvarer, advokat Espen Wangberg, ønsker ikke å kommentere saken overfor NTB.

Fengslet i fire uker

Oslo tingrett varetektsfengslet mannen i fire uker 8. november, i tråd med politiets begjæring. Retten slår fast at det er skjellig grunn til å mistenke ham for drapet og legger blant annet vekt på at mannen har erkjent handlingen.

I politiavhør skal mannen ha forklart at han ikke orket å bære på hemmeligheten om drapet lenger, og at han derfor meldte seg for politiet.

Offeret ble aldri meldt savnet, og politiet jobber med å avklare om vedkommende hadde noen pårørende.

Foreldelsesfristen for drap er 25 år, og Sturla Henriksbø bekrefter at drapet ikke er foreldet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus