TV-danser nekter straffskyld for ni voldtekter

Den 37 år gamle mannen som er tiltalt for å ha voldtatt åtte kvinner og for voldtekt og grov mishandling av sin samboer, nektet straffskyld i Oslo tingrett tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de to aktorene i saken, statsadvokat Guro Hansson Bull, varslet at påtalemyndigheten vil legge ned påstand om 15 års forvaring med en minstetid på 10 år.

Den tidligere TV-danseren soner i dag fengselsstraff for to voldtekter. To av de ni nye voldtektene han er tiltalt for, skal ha skjedd etter at den første rettssaken startet.

Flere av voldtektene skal ha skjedd ved at mannen dopet kvinnene og deretter voldtok dem. Voldtektene skal ha skjedd både i hans leilighet i Oslo, og på andre adresser, blant annet i leiligheten hans i Spania.

Han er også tiltalt for å ha voldtatt en kvinne på toalettet på Burger King ved Karl Johans gate i Oslo. Forholdene skal ha skjedd fra 2002 til 2013.

Offer forklarte seg

En av de ni fornærmede forklarte seg i retten tirsdag. Den 34 år gamle tobarnsmoren fra England sa hun har fått en posttraumatisk lidelse etter det som skjedde i tiltaltes leilighet i Oslo i mai 2013. Hun var på ferie i Norge og fant mannens profil på et nettsted som tilbyr privat overnatting. Hun hadde med sine to barn som lå i et rom ved siden av der hun og tiltalte oppholdt seg.

Aktor, statsadvokat Andreas Strand, spurte henne ut i over halvannen time før retten tok pause. Mot slutten unnskyldte 34-åringen seg og sa at det var vanskeligere å forklare seg enn hun hadde trodd.

– Jeg tenkte at vi må komme oss ut herfra så raskt som mulig med minimum bruk av vold og problemer, forklarte hun med rolig og tydelig stemme.

Hun fortalte at hun hadde med en flaske vin til verten, slik skikken er med denne overnattingsformen.

– Jeg skjønte fort at noen hadde tuklet med vinen. Da stoppet jeg å drikke og begynte å bli bekymret for situasjonen barna og jeg var i. Først presset han meg på en hyggelig måte, så mer pågående. Han sa at jeg så anspent ut, at han kunne massere skuldrene mine og at han var autorisert fysioterapeut.

– Ingen snill mann

Kvinnen forklarte detaljert hvordan tiltalte etter hvert klarte å voldta henne.

– Nei, stopp, ikke gjør det, sa jeg minst noen ganger. Får jeg lov til å banne i retten? Det jeg tenkte var: Fuck off! Men jeg var engstelig for hva som kunne skje hvis jeg sa at han kunne dra til helvete. Det var tydelig at dette ikke var noen snill mann.

Hun forklarte at tiltalte lot som om dette var noe hun hadde gått med på.

– Det virket som han var veldig trent på å få det til å virke som om det var helt OK og fint.

Ett av tiltalepunktene gjelder voldtekt, grov vold og mishandling av mannens samboer gjennom åtte måneder i 2009. Samboeren skal ha blitt slått og sparket, tvunget til å sitte i et glovarmt badekar, truet med kniv og slengt i bakken. Mannen skal også ha dunket hodet hennes mot en vegg slik at hun fikk hjernerystelset.

TV-danser

Den tiltalte har livnært seg som danser og har blant annet opptrådt på barnekanalen NRK Super og i TV 2-konkurransen Norske talenter.

– Adressen min nå er Ila fengsel. Jeg er ikke lenger artist, svarte han på spørsmål fra dommer Elisabeth Witteman om bosted og yrke.

37-åringen har brakt dommen han nå soner inn for Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Hans forsvarer er Djordje Borojevic.

Det er satt av 21 dager til saken, som skal gå for retten til tirsdag 16. desember.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus