Meny

Charles Manson gifter seg med ung kvinne

Charles Manson kan få gifte seg. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seriemorderen Charles Manson (80) har fått tillatelse til å gifte seg. Den kommende ektefellen skal være en 26 år gammel kvinne som har besøkt ham i fengselet.

Ekteskapstillatelsen ble nylig utstedt av Kings County i California, hvor han sitter fengslet på livstid. Kvinnen er Afton Elaine Burton, som forteller til BBC at hun elsker Manson.

Ifølge CNN ble hun tiltrukket til Manson på grunn av hans «miljøfilosofi». Hun sier selv at Manson er ved god helse, og legger til at hun ikke tenker på hva hun skal gjøre når han er borte.

Manson ledet en sekt på slutten av 1960-tallet. Sammen med flere av sine «disipler», som for det meste var unge, kvinnelige tilhengere, ble han dømt for en serie grufulle drap begått i 1969. Blant ofrene var høygravide Sharon Tate, filmskaper Roman Polanskis kone.

Lovgivningen i California tillater innsatte å gifte seg i seremonier som gjerne blir arrangert i fengselets besøksrom. Han får imidlertid ikke ta imot såkalte «familiebesøk» hvor besøkende får bli over natten, fordi han ikke har fått en dato for prøveløslatelse, sier talsperson Terry Thornton i fengselet Corcoran.

Manson ble nektet prøveløslatelse i 2012, og vil ikke kunne søke om prøveløslatelse igjen før i 2027.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus