Dette har skjedd natt til tirsdag

De viktigste hendelsene i natt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stoltenberg mener Russland er en risiko for sivil luftfart

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg mener økt russisk militæraktivitet i lufta nær NATO-landenes grenser er en risiko for den sivile luftfarten.

Russlands president Vladimir Putin bekreftet nylig at russiske fly den siste tiden har økt antall strategiske flygninger nær NATO-landenes luftrom.

– Utfordringen med den økte russiske militære aktiviteten i luftrommet langs NATOs grenser er at selv om de normalt flyr i internasjonalt luftrom, så flyr de uten å kommunisere med sivil lufttrafikkontroll. De slår av sendere som forteller hvor flyene er, og de melder ikke fra om flytraseer. Dette er en risiko for sivil lufttrafikk, sier NATO-sjef Jens Stoltenberg til Dagbladet.

Les hele saken

To drept i selvmordsangrep i Kabul

Minst to afghanske vakter er drept etter at en selvmordsbomber sprengte seg selv og bilen sin lufta i et område hvor utenlandske selskaper holder til i Kabul tirsdag.

Det opplyser afghanske tjenestemenn.

Opprørsgruppen Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet som skjedde om morgenen. Det er ikke kjent hva som var det nøyaktige målet for angrepet, men flere utenlandske selskaper holder til i området hvor eksplosjonen fant sted.

Les hele saken her

Nav vil vite mer om farlige klienter

For å styrke sikkerheten til de ansatte, ønsker Nav jevnlig informasjon om «brukere som kan utgjøre en sikkerhetsrisiko» fra politiet, fengselsvesenet og helsevesenet.

Bakgrunnen er drapet på en 34 år gammel kvinnelig Nav-ansatt på Grorud i august i fjor. Hun ble knivstukket av en 26 år gammel mannlig klient.

– En rapport som ble utarbeidet etter drapet, viser at samarbeidet mellom etater om brukere som kan utgjøre en sikkerhetsrisiko, kan bli bedre, opplyser organisasjonsdirektør Inger-Johanne Stokke i Nav til Dagsavisen.

Les hele saken

Angrep mot synagoge i Jerusalem – ni såret

Minst ni personer er såret etter et angrep på en synagoge i Jerusalem tirsdag, opplyser helsepersonell. En eller to personer gikk til angrep med kniver og økser tidlig tirsdag, ifølge Israel Radio.

Les hele saken

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus