Meny

Nav vil vite mer om farlige klienter

Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å styrke sikkerheten til de ansatte, ønsker Nav jevnlig informasjon om «brukere som kan utgjøre en sikkerhetsrisiko» fra politiet, fengselsvesenet og helsevesenet.

Bakgrunnen er drapet på en 34 år gammel kvinnelig Nav-ansatt på Grorud i august i fjor. Hun ble knivstukket av en 26 år gammel mannlig klient.

– En rapport som ble utarbeidet etter drapet, viser at samarbeidet mellom etater om brukere som kan utgjøre en sikkerhetsrisiko, kan bli bedre, opplyser organisasjonsdirektør Inger-Johanne Stokke i Nav til Dagsavisen.

– Vi opplever at brukere som løslates eller kommer ut fra helseinstitusjoner, og som har behov for bistand fra Nav, vil kunne få et bedre møte med Nav dersom vi kjente til behovene deres på forhånd, sier hun.

I tillegg skal en ny standard for minimumskrav til fysisk sikring av Nav-kontor være ferdig i løpet av året.

– Alt fra hvordan inngangspartiene ved Nav-kontor skal se ut, til hvordan publikumsmottaket, samtalerom og møterom skal være. Rømningsveier er også et stikkord, sier Stokke.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus