Meny

TV 2: Veronica døde trolig på grunn av drukning

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Obduksjonen av Veronica Heggheim Stegegjerde (22) viser at hun trolig har druknet. Hun har ikke skader forenlig med bruk av skytevåpen eller kniv, melder TV 2.

Fredag 14. november, nesten tre uker etter at hun sist ble sett i live, ble Veronica Heggheim Stegegjerdet funnet død i vannkanten i den innerste delen av Barsnesfjorden i Sogndal, rundt en kilometer fra der hun bodde.

22-åringen ble identifisert to dager senere.

De rettsmedisinske undersøkelsene viser at kroppen bærer preg av å ha ligget lenge i vannet. Hun var fullt påkledd da hun ble funnet.

Etter det TV 2 erfarer skal den foreløpige rettsmedisinske rapporten konkludere med at hun døde som følge av drukning. Det skal være funnet merker på kroppen som kan ha kommet etter at hun har støtt mot steiner eller andre gjenstander i vannet.

Blodprøver er rutinemessig sendt til Folkehelseinstituttet for analyse.

Politiet jobber med å finne ut hvorfor Veronica druknet og hva som fikk henne til å dra fra boligen uten verken telefon eller kort. Heller ikke hunden var med, noe som ikke var vanlig, ifølge personer TV 2 har snakket med som kjente henne godt.

Det er ingen av skadene hun er påført som klart peker i retning av at hun ble utsatt for noe kriminelt.

Les også: Saumfarte området rundt Veronicas bolig

Kvinne med hund

Nå forsøker politiet å nøste opp i en observasjon av en kvinne med hund i nærheten av 22-åringens hus i Sogndal, skriver Bergens Tidende.

– Det er en person som er blitt sett gående ved en bru i nærheten av hennes hjem i Årøy. Denne informasjonen vil vi klarere for å finne ut om det er Veronica som ble sett eller noen andre, sier regionlensmann i Sogn, Asle Karoliussen til avisen.

Kvinnen skal ha blitt sett mellom 18.30 og 19.40 lørdag 25. oktober, tre dager før Stegegjerdet ble meldt savnet.

– Hvis det viser seg å være Veronica, er det den siste observasjonen vi har av henne. Hvis det ikke er Veronica som ble sett gående ved broen, er vi veldig interessert i å komme i kontakt med denne personen. Men også vitner fra området i dette tidsrommet kan jo ha noe å bidra med. De kan ha sett eller hørt noe, sier lensmannen.

Den siste sikre observasjonen av 22-åringen er tidligere samme lørdag, da hun ble kjørt hjem av en venn.

Kripos

Tre dager senere ble det slått alarm da hun ikke møtte opp til en avtale. I tiden som fulgte, ble det satt inn store ressurser i letearbeidet. Både helikopter og miniubåt ble tatt i bruk, og spesialtrente hunder søkte etter henne.

Karoliussen sier det er gjort over 60 vitneavhør i saken og at det har kommet inn rundt 120 tips.

– Vi tror dette er en sak vi kommer til å jobbe med en god stund til. Det kan dreie seg om uker.

Kripos bistår det lokale politiet med etterforskningen, blant annet med analyse av Stegegjerdets mobiltelefon og PC.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus