Siktet 47-åring erkjenner drap i Oslo

Politiet på stedet der to personer ble knivstukket lørdag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix.
Politiet på stedet der to personer ble knivstukket lørdag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix.

En italiensk 47-åring innrømmer å ha drept en 40-åring på Etterstad i Oslo i helgen. Onsdag framstilles han for varetektsfengsling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siktede satt mandag kveld i avhør. Han er siktet for drap på en 40 år gammel mann og drapsforsøk på den dreptes 35 år gamle samboer.

Italieneren har forklart seg om hendelsesforløpet, opplyser Egil Kulseth, politioverbetjent ved seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

– Han erkjenner straffskyld for å ha drept 40-åringen, men erkjenner ikke straffskyld for drapsforsøk på 35-åringen, forteller Kulseth.

Nå arbeider politiet med å kartlegge hva italieneren gjorde før og etter drapet.

– Det gjenstår en rekke etterforskningsskritt, blant annet flere vitneavhør. Det er også ønskelig med flere avhør av siktede, sier Kulseth.

Bakgrunn: Italiener siktet for drap og drapsforsøk

Døde på sykehus

Det var lørdag at to menn ble funnet alvorlig skadd i oppgangen til leiligheten sin på Etterstad i Oslo. Den ene døde senere på sykehus. Skadene til den mannlige samboeren hans blir betegnet som alvorlige, men tilstanden er stabil.

Italieneren ble pågrepet av politiet i Oslo sentrum sent søndag kveld. Ifølge TV 2 skjedde pågripelsen uten dramatikk i et treningssenter på Grønland i Oslo etter tips fra et vitne.

Dømt for drapsforsøk

Den siktede italieneren er tidligere dømt til seks års fengsel for drapsforsøk i England, melder TV 2.

Under rettssaken i Snaresbrook Crown Court i London erkjente han drapsforsøk med kniv på sin tidligere samboer i et bokollektiv. Bakgrunnen for hendelsen var ifølge italieneren krangel om hvorvidt lyden fra en TV var for høy. I dommen heter det at bare flaks gjorde at en 23-åring som ble knivstukket i halsen, armen, brystet og skulderen, overlevde.

Dommen på seks års fengsel falt i januar 2009, men TV 2 har ikke opplysninger om når italieneren slapp ut av fengsel.

– Politiet er kjent med at den siktede har begått lovbrudd i England, uttaler politioverbetjent Kulseth i en pressemelding.

Les også: Politiet avhører drapssiktet italiener i Oslo

Ventet utenfor leiligheten

Ifølge TV 2 sto den siktede og ventet utenfor leiligheten til samboerparet, da de to kom hjem fra ferie på Gran Canaria. Da de kom ut av heisen, skal han ha angrepet dem med et stikkvåpen.

– Åstedet bærer preg av at de har blitt angrepet. Begge var påført omfattende skader, sa politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt søndag.

Drapsmannen skal ha vært kledd i kvinneklær da angrepet fant sted. Det er snakk om en lys, langhåret parykk og en leopardmønstret jakke. Klærne ble senere funnet i terrenget ved Alnaelva.

Naboer i lavblokken på Etterstad forteller til VG at de så «kvinnen» flykte nedover trappene.

– Håret så uekte ut, sa en kvinne som bor på stedet.

Den siktede har bodd og arbeidet i Oslo. Han skal tidligere ha hatt en relasjon til den skadde 35-åringen. Ingen av de involverte i saken er kjenninger av politiet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus