Meny

– Mange tenåringsjenter tvinges til sex

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

13 prosent av jenter i den videregående skolen i Sør-Trøndelag forteller at de har blitt voldtatt en gang i livet. Tre prosent av jentene rapporterer at de har blitt voldtatt i løpet av det siste året.

Det kommer fram i en undersøkelse psykologisk institutt ved NTNU har gjort for Sør-Trøndelag fylkeskommune, skriver Adresseavisen.

1.713 av de 11.000 elevene i videregående skolen i fylket har svart på den nettbaserte undersøkelsen.

I undersøkelsen svarer elevene blant annet på spørsmål om de har blitt tvunget til samleie eller munnsex mot sin vilje, om de har vært utsatt for seksuell trakassering og om de har utsatt andre for det.

Undersøkelsen viser at det oftest er jevnaldrende gutter som tvinger jentene til sex. Samtidig svarer tre prosent av guttene at de har blitt voldtatt en gang i livet.

– Dette er alvorlige funn, sier psykologiprofessor Leif Edward Ottesen Kennair ved NTNU. Han har sammen med førsteamanuensis Mons Bendixen utført undersøkelsen for Sør-Trøndelag fylkeskommune.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus