Meny

UD: – Ingen grunn til at Islamsk Råd skal stå på terrorliste

MOT IS: Generalsekretær Islamsk Råd, Mehtab Afsar (t.v.) i samtale med statsminister Erna Solberg (H) etter demonstrasjonen mot Den islamske staten (IS) og Profetens Ummah utenfor Stortinget i august.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge har instruert ambassaden om å ta kontakt med myndighetene i De forente arabiske emirater etter at det ble kjent at Islamsk Råd står på landets terrorliste sammen med blant annet al-Qaida.

– Utenriksdepartementet stiller seg uforstående til at Islamsk Råd Norge skulle stå på en slik liste. Vi har instruert ambassaden om å ta kontakt med myndighetene i De forente arabiske emirater, og det er allerede sendt en note til utenriksdepartementet i Abu Dhabi der Norge ber om en forklaring, skriver Statssekretær Bård Glad Pedersen (H) i en epost til NTB.

– Islamsk råd er en viktig partner for norske myndigheter i kampen mot ekstremisme, heter det videre.

Bakgrunn: Emiratene har satt Islamsk Råd Norge på terrorliste

Utenriksminister Børge Brende (H) har i helgen besøkt De forente arabiske emirater i forbindelse med en høynivåkonferanse, og han satt søndag på et fly på vei tilbake til Norge, ifølge UDs pressevakt.

Brende hadde også samtaler med landets myndigheter, men det at Islamsk Råd er ført opp på landets terrorliste, ble ikke nevnt.

Den norske regjeringen har ifølge UD ikke vært kjent med at Islamsk Råd er stemplet som en terrororganisasjon i det oljerike landet. De forente arabiske emirater er en nær alliert til både Saudi-Arabia og USA.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus