Meny

Gjerningsmann brukte parykk da han løp fra stedet

DØDE: Politiet på stedet der to personer ble knivstukket lørdag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen er så langt pågrepet etter et slagsmål på Etterstad i Oslo lørdag kveld, der en mann døde etter å ha blitt stukket ned. Politiet leter etter en navngitt gjerningsperson.

Slagsmålet skjedde i et boligområde på Etterstad en stund før klokka 23 lørdag kveld. Politiet ble varslet klokka 22.49.

Begge de to mennene ble raskt tatt hånd om av helsepersonell og kjørt til Ullevål sykehus. Men for den ene sto livet ikke til å redde, opplyser vaktleder Ole-Petter Melander Jacobsen ved Kriminalvakta i Oslo politidistrikt.

– To personer ble kjørt til sykehus med alvorlige skader. Kort tid etter ble en av disse erklært død. Tilstanden for den andre skal være alvorlig, sier Jacobsen.

Parykk

Politiet leter etter en navngitt gjerningsperson, men opplyser til NTB søndag morgen at vedkommende fortsatt er på frifot.

– Vi vet at han hadde en form for kamuflasje da han løp herfra, med parykk og så videre. De beskrivelsene vi hadde innledningsvis, de passer ikke lenger. Men vi har noe å gå på nå, så vi har mange patruljer i søket, sier innsatsleder Thor Langli til Dagbladet.

Jacobsen understreker at politiet ennå ikke har fastslått hva slags våpen som ble brukt under voldsepisoden. Det er imidlertid klart at det ikke ble brukt skytevåpen, sier han.

Politiets innsatsleder Thor Langli sa til Nettavisen ved midnatt at det trolig ble brukt kniv eller et annet stikk- eller huggvåpen under slagsmålet på Etterstad.

Voldsepisoden skjedde i forbindelse med en slåsskamp der flere personer var involvert. Mannen som døde, er i 40-årene, skriver VG.

På frifot

Flere ambulanser og politipatruljer ble sendt til boligområdet, og det ble satt i gang et omfattende søk etter gjerningsmenn. Polititjenestemenn sjekket også opp det de anså som interessante adresser. Etter hvert ble det klart at politiet har en navngitt person i søkelyset.

– Politiet søker etter en navngitt gjerningsperson. Det anmodes om at publikum tar kontakt med politiet dersom man har opplysninger i saken, sier Jacobsen.

Politiets kriminalteknikere gjennomførte natt til søndag tekniske undersøkelser på åstedet. Jacobsen opplyser at politiet vil komme tilbake med mer informasjon om voldsepisoden i løpet av dagen, søndag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus