Meny

Nibarnsmor dømt for trygdebedrageri

MÅ BETALE TILBAKE: Samtidig som hun mottok ytelsen, jobbet kvinnen på et bo- og behandlingssenter i Bærum.Foto: NTB/Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne i 50-årene fra Bærum er i Asker og Bærum tingrett dømt for trygdebedragerier på nesten 1,4 millioner kroner.

Retten mente kvinnen burde dømmes til ett års fengsel, men hun fikk strafferabatt og deldom fordi hun tilsto og fortsatt forsørger to av sine ni barn, skriver Budstikka.

Dommen endte dermed med ni måneders fengsel, fire av dem må hun sone.

– Soning av en relativt lang fengselsstraff vil påføre hennes barn for stor belastning, skrev tingrettsdommer Jens-Sveinung Wegner i dommen.

Må betale tilbake 900 000

Bakgrunnen for dommen er at kvinnen i løpet av seks år mottok 852.000 kroner for mye i rehabiliterings- og arbeidsavklaringspenger fra Nav. Hun fikk dessuten 542.000 kroner for mye i sosialstøtte fra Bærum kommune. Samtidig som hun mottok ytelsen, jobbet kvinnen på et bo- og behandlingssenter i Bærum.

I tillegg til fengselsstraffen, må kvinnen betale tilbake drøye 900.000 kroner til Nav og Bærum kommune. Ettersom hun til tross for arbeidsforholdet sitt hadde fått noe i sosialhjelp, slipper hun å betale hele beløpet tilbake.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus