Rooney-jubel i jubileumskamp

England-kaptein Wayne Rooney strekker armene i været etter scoringen mot Slovenia. Foto: Suzanne Plunkett (NTB scanpix)

England-kaptein Wayne Rooney scoret på straffe i sin landskamp nummer 100 da Slovenia ble slått 3-1 i lørdagens EM-kvalifiseringskamp på Wembley.

Rooney skaffet straffesparket, og han scoret sitt mål nummer 44 for England. Dermed tangerte han Jimmy Greaves som Englands tredje mestscorende gjennom tidene.

Det tok tid før England viste seg frem på Wembley. De første 45 minuttene var kjedelige, og ingen av lagene maktet å score.

Englands første avslutning på mål kom først 10 minutter ut i 2. omgang, og bare to minutter senere var Liverpools Jordan Henderson uheldig da han headet Slovenias frispark direkte i eget nett til ledelse for bortelaget.

Da skjedde ting fort.

Bare 15 sekunder fra avspark etter 0-1-scoringen fikk Rooney straffesparket han scoret på.

Dobbel

Bare seks minutter senere gikk England opp i 2-1-ledelse. Adam Lallanas skudd ble aldri klarert skikkelig av Slovenias forsvar, og til slutt kunne Danny Welbeck sette ballen i nota. Da var det spilt 65 minutter. Syv minutter senere var Arsenal-spilleren frempå med nok et mål. Welbeck mottok ballen fra lagkamerat Kieran Gibbs, og deretter spilte han nydelig vegg med Raheem Sterling før han fikk ballen fint bak Slovenias keeper Samir Handanovic.

Det var Welbecks femte scoring på fire EM-kvalifiseringskamper, og dermed er han turneringens mestscorende så langt.

Full pott

Englands fire seirer på fire kamper plasserer dem på topp i EM-kvalifiseringsgruppe E. De har en målforskjell på 11-1. Selvmålet på Wembley lørdag var deres første baklengsmål hittil i kvalifiseringen.

For tiden går det på skinner for landslagstrener Roy Hodgsons menn.